IRON BOCKHODT 

Artiestennaam : IRONSAX

Geboren te Oostende op 21/7/1993 als Iron Bockhodt, was hij vanaf kindsbeen gebeten door de muziek. David Sanborn, Charlie Parker, Earl Bostic en Sydney Bechet, waren voor Iron ‘de Iconen’ en zo was de keuze voor zijn instrument snel gemaakt. Saxofoon !

Iron volgde vanaf zijn 8de jaar onder leiding van Mevr. Ann Debusschere, klassieke opleiding met alt saxofoon en zijn laatste 3 jaar Jazz/combo met Bjorn Verschoren aan het muziek conservatorium te Oostende waar hij na 9 jaar afstudeerde met grote onderscheiding.

Uiteraard bleef het niet alleen bij deze lessen. Ook zijn volgende mentor en vriend, Jo Arend, was een schakel in zijn verder muzikaal onderzoek en studie naar diverse mogelijkheden. Het was belangrijk voor Iron om andere kennis en technieken van de saxofoon aan te leren, het instrument beter aan te voelen. Omgaan met alle genres van muziek, maar heel belangrijk, zijn eigen karakter naar buiten te brengen. 

Naar ontwikkeling van de 'eigen sound' is er veel inspiratie gedaan op de saxofonisten zoals; Maceo Parker, David Sanborn, Paul Desmond, Eric Marienthal en Candy Dulfer. 

Ondertussen had hij al een paar jaar gekozen om op het podium te staan. Het begon allemaal met kleine optredens, feestjes, kleine evenementen … nu uitgegroeid naar grotere optredens. Bracht op 16 jaar zijn eerste Full CD “ PASSION”.  titel is het synoniem voor zijn gevoel in de muziek.

Alt-tenor-sopraansax zijn Iron's dierbare instrumenten maar ook andere instrumenten zijn hem niet vreemd en blijven nieuwe uitdagingen. Op de piano componeert hij zijn eigen genres en leeft hij in een wereld van onuitputbare mogelijkheden.

Ondertussen menige boekingen door Firma voor recepties/feesten, openingen en huwelijken, casino, stad evenementen, klein en grote podiumoptreden en veel meer. Door de diversiteit in zijn muziek en met zijn passionele toewijding bereikt hij ook een groter publiek en wordt hij enorm geprezen voor zijn blijvende simpliciteit. Toch, realist zoals hij is, blijft hij met zijn beide voeten op de grond. Wat hij voelt voor muziek valt moeilijk te omschrijven. Klassiek, Jazz, Rock, House…noem maar op, niets is voor hem onmogelijk, alles komt aan bod en dit brengt hij over met de meeste toewijding.